Lá Breá neulehuivi - mielikuvamatka viehättävään Irlantiin

Lá breá huivia tehdessä voit tehdä mielikuvamatkan Irlantiin, vihreälle saarelle. Anna mielesi lipua sen merelliseen ilmastoon, upeille rannoille, sekä loppumattomille niityille ja nummille, jotka polveilevat kukkuloiden ja järvien myötäisesti aina matalien vuorten ja kukkuloiden seinämille saakka.

Voit myös kuulla eksoottisen Iirin kielen. Esimerkiksi ”Lá breá” tarkoittaa "kaunista päivää". Sanontaan liittyy hauska tarina, sillä länsirannikon kylissä asuvilla iirinpuhujilla on tapana käyttää sitä pilkkanimenä henkilöistä, jotka eivät osaa sanoa iiriksi muuta kuin "kaunis ilma tänään".

Iirin kieli kuulostaa niin viehättävälle, että olisin mielelläni hetken Lá breá.

Arteeni Lá Breá

 

Lá Breá - uusi neulehuivi

Perinteisen romanttinen ja naisellinen huivi sopii jokaiseen tilanteeseen; kaulaan tai harteille, itselle tai lahjaksi. Huivi on neulottu ainaoikein neuloksena, jolloin se on lähes identtinen kummaltakin puolelta, aina väriraitoja myöden. Reunaa koristaa kaunis pitsi, jonka silmänilona on vielä reunasta roikkuvat neulotut nirkot. 

Huivi aloitetaan keskeltä niskasta uudella Arteenin omalla menetelmällä, löydät ohjeen tästä blogipostauksesta. Aloituskohdasta tulee täysin huomaamaton, eikä jälkiäteen pysty arvaamaan kuinka ja mistä huivi on aloitettu. 

Materiaalina on Misanjan ihana käsinvärjätty merinosinkku, täydellinen huivilanka. Lankaa voi tiedustella Misanjalta

Misanja merinosinkku

Lá Breá huivi kaulassa

Lá Breá huivin neulominen on ilo! Siinä on paljon helppoa neulottavaa, esim. telkkarin tai automatkan ajalle (lue: sopiva myös etäpalaveriin tai koulutukseen silloin kun olet enempi kuuntelijan roolissa). Lisäksi mukavana jujuna on tuo uusi aloitustapa ja reunan neulotut nirkot!

Löydät ohjeen Arteenin verkkokaupasta ladattavana PDF:nä, postitettavana paperikopiona, sekä perinteisesti Ravelrystä

Neuleiloa ja ihanaa kevään jatkoa sinulle!

Neuleterkuin 
Sari

 

Takaisin blogiin

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.