Kesää kohti mennään - Mandalaliivi

Talvi ei ole kuin aluillaan eikä vuosikaan vielä vaihtumassa, mutta kesää kohti mennään.

Sain Jaana-siskoltani aivan ihanan hänen virkkaamansa mandalaliivin, mikä inspiroi minua tekemään sellaisen iteskkin. Sillä hetkellä en kuitenkaan halunnut seurata mitään valmista ohjetta, joten pudottlin koukulle sitä mitä kulloinkin päässäni sattui liikkumaan. Tällainen ajatuksenvirtamandalastani tuli:

Lankana on Brasiliasta ostamani Anne, 100% merseroitu puuvilla, jota löytyi lankakaupan alekorista noin 5 realin tarjoushintaan. Sangen ihana lanka, pehmeä ja mukavan erilainen kuin mikään entuudestaan tuntemani merseroitu puuvilla.

Aloitin liivin keskeltä selästä ja työstin sinne sinisävyisen kukkamandalan. Täytteenä on hopeanharmaita kjs-kaaria ja reunassa taas sinisävyinen sahalaitakuvio.

Mandalaliivin "hiha-aukot" on sijoitettu yläosaan, jotta kuvio laskeutuisi paremmin alemas selkää (joissain mandalaliiveissä hiha-aukot on symmetrisesti kuvion molemmilla puolilla, mutta silloin kuvio nousee hartioiden kohdalle ja niskaan jää paksu kerros kangasta tai sitten se valuu mielestäni liian pitkästi kaksinkerroin, jolloin alkuperäinen kuvio ei juuri näy.
Vähän oli kylmä ilma kuvailla mandala ulkosalla, mutta pipo, lämpimät talvipopot ja pikkuinen koissuli auttoi kummasti tarkenemaan pienen hetken. Kyllä se kesä sieltä koittaa - päivä kerrallaan!

 

Takaisin blogiin

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.