Hattaraprinsessa

Hattaraprinsessa KAL- KnitALong - yhteisneulonta

Valkoinen huivi, jossa näyttäviä pintaneulekuvioita!

Hattaraprinsessa on ihana cocktail hattaraa, prinsessaa ja neulontaa. 

Ohjeessa on 8 hurmaavaa osaa erilaisia pintaneuleita. Lopputuloksena syntyy puoliympyränmallinen huivi.

Neulontamatka alkaa ennennäkemättömällä aloitustavalla huivin keskeltä niskasta. Kokeneempikaan neuloja ei pysty jälkikäteen arvaamaan miten aloitus on tehty. Uuden aloituksen jälkeen jatketaan toinen toistaan kivemmilla pintaneulekuvioilla.

Silmukkamäärä kasvaa hurjaa vauhtia, siksi myös julkaistaville osille on annettu vähän erimittaiset aikataulut. 


Osa 1. Maanantai 25.12.2023
Osa 2. Tiistai 26.12.2023
Osa 3. Perjantai 29.12.2023
Osa 4. Perjantai 5.1.2024
Osa 5. Perjantai 12. 1.2024
Osa 6. Perjantai 19.1.2024
Osa 7. Perjantai 26.1.2024
Osa 8. Perjantai 2.2.2024

Huom. Julkaisuaikataulua on hiukan siirretty alkuperäisestä, jolloin ehdimme vielä viimeistellä ja selvitellä muutokset lankasuosituksissa JA järjestää myös lankapakettimyynnin! Näin Hattaraprinsessa neuleprojektin aloitus on oivallista tekemistä joulun välipäiville ja myös kerrassaan mainio lahjaidea käsitöitä tekeville ystäville! 

Ohjeet päivittyvät PDF-ohjeversioon luvattuina päivinä noin klo 12 Keski-Suomen aikaa. PDF-tiedoston voit ladata ja heti maksun jälkeen (huomioi, että varsinainen sisältö kuitenkin päivittyy vasta yllämainittuina ajankohtina). Saat lisäksi ohjeen latauslinkin sähköpostitse ja löydät jatkossakin (samalla sähköpostiosoitteella) ostamasi ohjeet kirjautumalla Arteenin verkkosivuille. 

Voit valita joko pelkän PDF-ohjeen tai printti- ja PDF-ohjeen. Huomaathan, postitse lähetettävä printtiohje toimitetaan vasta helmikuussa KAL:n päättyessä! Siinäkin ohjeet on saatavilla julkaisupäivinä PDF ohjeena kuten pelkässä PDF-ohjeessa.

Kutkuttavan jännittävää! Lähdetkö mukaan prinsessamatkalle hattaramaahan?

 

Hattaraprinsessa KAL huivi

LISÄTIETOJA

Huivi aloitetaan keskeltä niskasta Arteenin menetelmä vol 2:llä, ensimmäiseen menetelmään voit tutustua Arteenin blogissa. Aloituskohdasta tulee täysin huomaamaton, eikä jälkikäteen pysty arvaamaan kuinka, ja mistä huivi on aloitettu. Vol 2. on Arteenin menetelmästä vielä hienostuneempi versio nimenomaan puolipyöreän huivin aloittamiseen. 

Mallihuivi on neulottu 8 mm puikoilla Katia Concept Souspir -langasta, 355 g, eli 15 kerää (ei valmisteta enää). Viimeistelty valmis huivi on 90 cm säteeltään ja 180 senttiä halkaisijaltaan /leveydeltään.

Vaihtoehtoisena lankana on Viking ALpaca Bris, mitä kuluu 6,5 mm puikoilla reilu 200 g, eli 5 kerää. Viimeistelty valmis huivi on noin 80 cm säteeltään ja 160 senttiä halkaisijaltaan /leveydeltään.

Voit toki valita omaan huiviisi minkä tahansa paksun ja hyvinlaskeutuvan langan, jonka puikkosuositus on noin 7-8. Langan menekki varmistuu myöhemmin, mutta lankaa menee vähintään naisen paidan verran. Ohuemmalla langalla huivista tulee pienempi ja luonnollisesti langankulutus jää myös pienemmäksi. Mallihuivi neulottu 8 mm pyöröpuikoilla. Kaapelin pituus minimissään 80 cm. Silloinkin puikko alkaa olla aika tiukilla huivin viimeisillä kerroksilla, eikä huivin kuvaamisesta tule mitään, mutta onneksi silmukkakaapelit on keksitty!

Ohjeessa on sekä kirjoitetut ohjeet, että kaavio.  Lisäksi erikoisemmat silmukat ja silmukkayhdistelmät esitellään video-ohjeena.

Vaikeustaso on keskitasoa ja vaatii tarkkaa ohjeen seuraamista. Yhdessä tehden rohkenet silti aloittaa vähemmälläkin neulontakokemuksella, sillä samassa vaiheessa neulovia on useita. Sekä apua, että tukea on varmasti paljon tarjolla. 

Tuki: Arteenin Facebook-ryhmästä löydät parhaiten tukea ja inspiraatiota: https://www.facebook.com/groups/arteeni/

Linkki verkkokauppaan: Tilaa ohje tästä tai osta suoraan lankapaketti, mikä sisältää myös ohjeen!

Takaisin blogiin

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.