Duetto - inspiroiva neulepinta

 

Opettelin taannoin kehräämään ja ensikosketus rukkiin päästi ilmoilleen niin uniikin taiteellisen langan, että halusin käyttää sen johonkin erityiseen. Kokeilin neuloa siitä vaikka mitä mallipintaa, mutta kaikki kokeilut hävittivät tämän artesaanilangan luonteen liikaan tasaisuuteen tai massaan. Visioin, että tämän efektilangan väleihin pitäisi saada jotain toista, ohutta lankaa, mikä erottaisi kerrokset toisistaan. Kokeilin siitäkin monta eri variaatiota, kunnes viimein keksin parhaan lopputuloksen: Duetto: kaksi lankaa, kaksi puikkokokoa, kaksi silmukkaa (oikea ja nurja), kaksi neulontasuuntaa (puikon eri päistä oikean ja nurjan puolen lisäksi). Ja kaksi täysin erilaista puolta!!

Duetto neulepinnan oikea puoli Duetto neulepinnan nurja puoli
Duetto -neulepinnan oikea puoli valkoisella paksulla langalla (ja kirjavalla ohuella fingering -vahvuisella langalla) neulottuna näyttää oikealta puolelta kuin siinä olisi pieniä simpukoita. Ja nurjalla on taas hurmaavat kohopalmikot!Olen näyttänyt mallipintaa useille ja kysynyt, että arvaatko miten tämä on tehty? Osa menee ihan hämilleen, varsinkin nurjan puolen kanssa; Onko tämä kudottu? Miten nuo palmikot? Ööö, kyllä tämä silti näyttää neulotulta... Mitä ihmettä, miten olet tämän tehnyt? Ja kun kerron, niin vastaus on yleensä luokkaa; Nerokasta, miten ihmeessä olet tämän keksinyt? Tarpeeseen tulee keksittyä vaikka mitä. En toki voi olla varma onko joku keksinyt tämän jo ennen minua, todennäköisesti on, mutta silti olen iloinen että minäkin keksin ja siksi jaan sen teille!

Duetto neulepinnan oikea puoli sinapin värisenä Duetto neulepinnan nurja puoli sinapin värisenä

Sama kuvapari sinapin sävyssä - aina vain toimii, eikö!?!

Lankojen valinta vaikuttaa hiukan ilmeeseen. Kovin pörröisellä langalla ilme vähän pehmenee - mutta onko se hyvä vai parempi?

Duetto mallineule tummana Duetto mallineule tummana nurjalta puolelta
Dueton oikea ja nurja puoli pörröisemmästä langasta - eri fiilis, eikö?

Katso fiilistelyvideo alta! Sen alapuolelta löydät myös kirjallisen ohjeen Duetto -neulepinnan neulomiseen.

Haa, tein videon alunperin Instaan, joten se on pystyasennossa, ei toimi juutuubissa niin hyvin, mutta koittakaa kestää! Ens kerralla ehkä paremmin!

 

Duetto - neulepinnan ohje

Tarvikkeet: 

- Paksu lanka ja sille sopiva 1 sukkapuikko
- Ohut lanka ja sille sopivat 2 sukkapuikkoa

Silmukat ja lyhenteet:

krs  kerros
OP oikea puoli
NP nurja puoli

 

Etene näin:

Luo haluamasi silmukkamäärä ohuella langalla ja ohuella puikolla. 

1. krs, OP, PAKSU LANKA JA PUIKKO: neulo oikein
2. krs, OP, ohut lanka ja puikko, siirrä silmukat puikon toiseen päähän: neulo oikein
3. krs, NP, ohut lanka ja puikko: neulo oikein
4. krs, NP, PAKSU LANKA JA PUIKKO, siirrä silmukat puikon toiseen päähän: neulo nurin
5. krs, OP, ohut lanka ja puikko: neulo oikein
6. krs, NP, ohut lanka ja puikko: neulo oikein

Toista kerroksia 1-6. 

Käytännössä siis paksulla langalla neulotaan oikealla puolella oikeaa ja nurjalla puolella nurjaa ja jokaisen kerroksen välissä neulotaan ohuella langalla kaksi kerrosta ainaoikeaa. Neulominen aloitetaan siltä reunalta, missä seuraava lanka on odottamassa. Ja neulomiseen käytetään aina sitä puikkokokoa, mitä milloinkin neulotaan.

Vaikka Duetossa toistuu teema "kaksi", niin todennäköisesti käyttötarkoituksia on silti lukuisia! Mihin sinä tätä käyttäisit?? Ja millä langoilla ja väreillä lähdet kokeilemaan?
Jaa ilosi muidenkin kanssa #arteeni_duetto

 

Takaisin blogiin

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.