Tundra -huivi

Mitat: n. 40 x 210 cm
Lanka: Drops Alpaca Silk Brushed, 3 kerää
Puikot: 5 mm
Tiheys: 12 s ja 25 krs vastaa 10 x 10 cm helmineuletta (siis suht. löysä käsiala, valitse tarvittaessa suuremmat puikot)

Luo 60 silmukkaa. Neulo ensimmäinen kerros helmineuleena 1o, 1n. Neulo jatkossa jokaisen kerroksen alussa 1 o ja lisää 2 silmukkaa (1o, lk, 1o samaan silmukkaan) ja loput helmineuleena. Jatka kunnes pääset aloittamaan toisen kerän käyttöön. Seuraavalla kerroksella aloita lisäykset koko huivin matkalle 10 silmukan välein neulomalla 2 uutta silmukkaa samaan silmukkaan. Toista lisäyskerrokset 8 kierroksen välein aina samaan kohtaan (jolloin toisella kertaa lisäykset tulee 12 silmukan välein, sitten 14 jne.). Kun huivin reunoissa on tilaa uusille levennyksille, niin tee niitä jättäen aina väliä yhtä monta silmukkaa kuin kyseisen kerroksen lisäysten väliin tulee.

Päättele huivi viimeistään kun kolmannesta kerästä on jäljellä vähintään 20 metriä lankaa (silmukoita on tosi paljon ja löyhä päättely vie paljon lankaa!). Neulo kaksi silmukkaa (helmineuletta jatkaen) ja siirtämällä ne vasemmalle puikolle ja neulomalla siirretyt silmukat takareunoistaan yhteen. *Neulo yksi silmukka lisää ja siirrä oikean puikon silmukat vasemmalle puikolle ja neulo siirretyt silmukat takareunoistaan yhteen*. Toista * - * kunnes jäljellä on enää yksi silmukka, vedä langan pää läpi ja päättele langanpäät.

Huivia ei tarvitse erikseen jälkikäsitellä tai viimeistellä, se on heti valmis otettavaksi käyttöön.

Helmineulepinta on elävää ja kaunista
Copyright Sari Ojalehto // Arteeni

 

Takaisin blogiin

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.