Riimu - heppakuvioiset islantilaisneuleet koko perheelle

Hullaannuttavat islantilaisneuleet

Johanna Vaurio-Teräväisellä on monia taitoja ja kykyjä. Yksi niistä on neulominen ja neulomalla luominen. Hän onkin neulonut useita malleja sekä valmiista ohjeista, että omien kykyjensä paljastuttua myös itse luomalla. Kun omia malleja oli kertynyt useita, ja Gimsteinn mekko sai suuren suosion islantilaisneuleiden facebookryhmässä ja häneltä pyydettiin siitä ohjetta.  Gimsteinn julkaistiin helmikuussa ja nyt onkin tulossa ulos Riimu -paitaohjeet sekä aikuisille, että lapsille. Ja putkessa on monta ohjetta lisää ja ompa puhuttu jo kirjastakin. Tämä hulluus vie mennessään!

Ihana vaate ulkoiluun

Hevoset kuuluvat islannin miljööseen kuin piste i:n päälle.  Ja koska Johanna rakastaa hevosia, ovat ne luontainen aihe  hänen neuleisiinsa.  Ja kukapa ei hevosia rakastaisi! Riimuneule on helppo neulottava. Siinä ei ole liian paljoa värejä kerrallaan,  joten vähemmän neulonutkin selviää ohjeen kanssa helposti. 

Riimu neule, sekä aikuisten, että lasten koot, ovat tyköistuvia ja  sopivat ulkoiluun sellaisenaan, mutta niiden päälle on helppo pukea myös takki. Islantilaisvilla pitää kyllä kylmyyden, kosteuden ja tuulen loitolla, joten suomen  lauhoilla talvikeleillä ja viileillä kesäsäillä se riittää yleensä sellaisenaan.  Näppärä paita monenlaiseen ulkoiluun.

Kuka valitsee minkäkinlaiset värit? Muutamalla sointuvalla sävyllä pääset hurmaavaan lopputulokseen. Kirmaako paidallasi vaaleammat vai tummemmat hevoset?

Tuulen ja kosteuden pitävä islantilaisvilla

Islantilaislampaiden villa on sekä lämmin, että tuulen ja kosteuden pitävä. Siitä tehdyt vaatteet sopivatkin hyvin myös ulkoiluun. 

Lisäksi se on todella kiitollista neuloa; neule kuin neule asettuu yleensä prikulleen oikeanlaiseksi ja kirjoneuleen langanjuoksut tasoittuvat neuleen viimeistelyssä. Islantilaisvilla sopii siis erinomaisesti myös aloittelijan materiaaliksi. 

Islantilaislampaat ovat aina olleet tuulen, kylmyyden ja kosteuden armoilla, joten niiden turkki on kehittynyt pitämään ne lämpimänä ja kuivana. Silti kuumemmallakaan kelillä niiden turkki ei hiosta.

Uudet ohjeet verkkokaupassa

Aikuisten Riimu

Riimu, aikuisten koot,
alkaen 8 €

osta tästä

Lasten Riimu

Riimu, lasten koot,

alkaen 8 €

osta tästä

 

Saat myös 30% alennuksen ostaessasi kummankin ohjeen kerralla! Löydät valmiin alennussetin kummankin tuotteen alapuolelta verkkokaupasta (klikkaa osta-linkkejä yllä) tai saat alennuksen myös viemällä molemmat tuotteet erikseen ostoskoriin. Alennus koskee sekä PDF, että printtiohjeita.

Kuvat Johanna Vaurio-Teräväinen

 

Takaisin blogiin

2 kommenttia

Kiitos huomiosta Arja, korjasin linkit ja nyt ne toimivat taas. Kaikki myytävät tuotteet löytyvät myös suoraan Kauppa -osiosta sivun yläreunasta :). Neulontailoa!

Arteeni

Hei,
Yritin tilata lasten riimu heppapaidan mallia mutta ilmoittaa että sivua ei löydy. Voisinko saada sen tai ilmoitatko mistä kyseisen mallin löytää 🐎

Arja Rutanen

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.