Jäätelöprinsessa KAL

Teidän korkeutenne, taas ollaan prinsessajuttujen äärellä!! Dadaah, Jäätelöprinsessa on täällä! Luvassa on ihana kuninkaallinen jäätelökesä!Hattaraprinsessan jälkeen on siis vuorossa Jäätelöprinsessa peitto KAL! Tämä ihastuttava yhteisneulontaprojekti sisältää kuusi suloista jäätelöaiheista neulottua palaa (viisi neliötä ja yksi puolikas), sekä reunuksen. Nyt on hyvä syy herkutella jäätelöllä sekä torikahvilassa, että neulepuikoilla!! Mikä on sinun lemppari makusi?

Neliöt neulotaan suljettuna neuleena keskeltä alkaen, jolloin ei tarvitse kiinnittää huomiota nurjaan puoleen. Ohjeissa neuvotaan sanoin, kuvin ja videoin, kuinka palat neulotaan. Kaikista kommervenkeistä ja uusista silmukoista on myös videot. Palat päätellään ja liitetään virkaten, mutta ei huolta - sekin näytetään myös videolla!

Reunus neulotaan poikkeuksellisesti myös "keskeltä reunoille", jolloin silmukkamäärä on suuri ja kerrokset pitkiä, mutta paksulla langalla sekin taittuu nopeasti. Tarvitset normaalien sukkapuikkojen tai pyöröpuikon lisäksi vain piiiitkät pyöröpuikot tai vaihtopääpuikkoihin vaikka parikin kaapelia väliin.

Peittojen kokovaihtoehdot

Pienempi kokovaihtoehto A (vasemmalla) on noin 130 x 170 cm (paino 1400 g ilman tupsuja). Isompi vaihtoehto B (oikealla) on noin 170 x 210 cm (paino 2100 g ilman tupsuja). 

Materialit ja tarvikkeet

 • Lanka: Lankava Lempi, väri 101 luonnonvalkoinen; 100 % villaa, 50 g = 50 m:
  • 1550 grammaa pienempään A versioon TAI
  • 2250 grammaa isompaan B versioon
  • Huom. Lankamenekkiarviot ovat vain pienellä varmuusvaralla. Varmista, että noudatat annettua neuletiheyttä, jotta lanka riittää! Varaa tarvittaessa enemmän lankaa!
 • 6 mm puikot
  • 20 cm sukkapuikot; TAI 80–100 cm pyöröpuikot paloja varten JA
  • 150 cm pyöröpuikko reunusta varten (vinkki: käytä vaihtopäisiä puikkoja ja lisää useampi kaapeli väliin)
 • 6 mm virkkuukoukku
 • Päättelyneula ja langansakset langanpäiden päättelyyn.
 • Joustamatonta ja värjäämätöntä lankaa ja ruostumattomia nuppineuloja valmiin peiton pingottamiseen.

Lanka-alennus

Lankava myöntää Jäätelö Prinsessa projektiin osallistujille 10 prosentin alennuksen materiaaleista ja tarvikkeista. Alennukseen kuuluu:

- Lankava Lempi -villalanka
- Kaikki KnitPro-vaihtopäät
- KnitPro vaihtopääpuikon kaapeli
- KnitPro Kaapeliliitin
- KnitPro Waves -virkkuukoukku

Alennuksen saa koodilla JÄÄTELÖPRINSESSA (tai JAATELOPRINSESSA) 22.8.2024 saakka. Koodia käyttämällä peiton suunnittelija Sari Ojalehto saa myös provision myynnistä.

https://www.lankava.fi/fi/

Hurmaavia pintaneuleita

Jäätelöprinsessa palat neulotaan erilaisilla pintaneuletekniikoilla, jolloin pinnasta tulee elävä. Keskeltä aloitetut ruudut ovat kaikin puolin symmetrisiä, mikä antaa tyylikkään vaikutelman. Sama kuviosarja toistuu identtisenä ruudun joka sivulla.

Palojen pinnat taittavat valoa ja varjoja aivan uskomattoman kauniisti! Kierretty joustin toistuu taustana kaikissa osissa, jolloin kokonaisuus on senkin vuoksi harmoninen ja symmetrinen. 

Vaikeustaso

Palat neulotaan keskeltä reunoille ja lisäykset keskitetään palojen nurkissa eri puikoille. Tämä vaatii alkuun pientä harjoittelua, mutta tähän asti kaikki testineulojat ovat onnistuneet hyvin, ja vauhtiin päästyään ovat tykänneet menetelmästä. Sen ansiosta ohjeet ovat selkeämpiä, kun ne ovat kokonaiselle neliön sivulle kerrallaan, eikä tarvitse miettiä, että mistä se kerros alkoikaan ja koska jatkuu seuraava toisto. 

Tämän vuoksi sanoisimme, että kokonaisuus on keskitasoa, mutta koska ohjeeseen kuuluu myös videot, niin rohkea aloittelijakin onnistuu varmasti!

Mikäli kuitenkin mietit, että uskallatko kokeilla, niin ensimmäinen Vanilja neliö on kotvan aikaa tarjolla ilmaiseksi verkkokaupassa koodilla JÄTSKI (ohjeen julkaisu 24.5. Ohje sisältää vain kyseisen ruudun ohjeen, ei muita projektin osia tai ohjeita, mutta jos kokeilu vie mennessään, niin sitten voit hypätä tämän koko KALin mukaan!

Aikataulu

Aikataulu on mukavan kesäisä ja salliva, ja toki projektia voi jatkaa vielä osien julkaisun jälkeenkin. Uudestaan ja uudestaan! 

Peitto KAL info: tulossa pian, projektin myötä päivittyvä dokumentti
Osa 1:  24. toukokuuta - neliö 1 
Osa 2:  7. kesäkuuta - neliö 2
Osa 3: 21. kesäkuuta - neliö 3
Osa 4:  5. heinäkuuta - neliö 4
Osa 5: 19. heinäkuuta - neliö 5
Osa 6:  2. elokuuta - puolikas neliö
Osa 7: 16. elokuuta - reunus

Tämä KAL sisältää kaikki yllämainitut osat erillisinä PDF-tiedostoina. Tiedostojen sisältö päivittyy aikataulun mukaisesti ja tilaajat saavat aina ilmoituksen päivityksestä sähköpostiin.

Jäätelöprinsessa Päijänteellä

Katsos miltä isompi Jäätelöprinsessapeitto näyttää Päijänteen järvimaisemissa Mämminiemessä:

Tässä KAL projektissa on tarjolla kaksi erikokoista valmista layouttia peiton tekoon. Toki voit suunnitella lempparipaloistasi myös oman kokonaisuuden. Ohjeet taipuvat hyvin myös palojen asetteluun suoriin riveihin, vaikkei sitä ohjeessa ole neuvottukaan.

Tämän projektin osat ovat kaikella tavoin monikäyttöisiä! Osat on myöhemmin saatavilla myös erikseen, ja mikä parasta, Jäätelöprinsessa tuotesarjalle on tulossa jatkoa! Voit siis yhdistää paloja monella eri tavalla erilaisiin projekteihin, joko Arteenin tarjoamiin valmiisin, tai itse soveltamaasi!

Jäätelöprinsessa KAL löytyy verkkokaupasta sekä suomeksi, että englanniksi (huomaa erilliset tuotteet eri kielille!). Ensimmäinen osa julkaistaan jo hyvin pian! Ja muista langat ja tarvikkeet alennuksen kera Lankavalta!

Naminam, näihin sanoihin, tiara ohimoille ja jätskillä tavataan!!

Kuninkaallisin jäätelöterveisin 
Sari

 PS. Käytettäiskö yhteisiä tageja #arteeni_jäätelöprinsessa ja #arteeni_icecreamprincess, niin saadaan kuvat helposti löydettäviksi 

Takaisin blogiin

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.