Seaside Winter Blanket CAL

Viimeinkin kuvat valmiista peitosta. Olen tähän kyllä tosi tyytyväinen! Aloitin CAL:n heti sen alkaessa, välillä jäin jälkeen ja sitten taas kiritin kiinni. Eli periaatteessa tämä oli minulle ensimmäinen live-CAL!

Malli: Seaside Winter Blanket CAL by Zelna Olivier / Zooty Owl
Lanka: Drops Sahfran 1600 g, 2,5 mm koukku

Mitat: 130 x 173 cm

Pääsin visiteeraamaan kaverin mökille, ihana irtiotto arkeen. Kuvat on otettu siellä illan koitteessa, jolloin valoa ei enää ollut paljoa tarjolla, mutta toisaalta se antaa kuville mainota syksyn henkeä. "Talvipeitolle" tulee vielä käyttöä!
Peiton virkkaaminen on ollut minulle ilo. Zelnan tyyli ja monet hänen käyttämänsä suunnittelulliset kikat olivat minulle uusia. Ja kun en ole kovin hyvä tekemään saman toistoa, niin 13 erillistä pikkuruutua ja 2 isoa ruutua (ja käyttämäni kuusi väriä) antoi mahdollisuuden virkata nauttien tuntematta heti kyllästymisen lähestymistä. Toki viimeiset ruudut olivat jo hiukan tuskaisia, sillä tiesin, että kohta tulee valmista, mutta ehkä ne vähän loppukirillä tuli kuitenkin helposti valmiiksi.

 

Zelnan ohjeessa reunus oli tehty aika kapeaksi, mutta toisaalta hän antoi vinkin toistaa reunaosia jotta lopputuloksesta tulisi dramaattisempi. Käytin tätä vapautta toistamalla vain yksittäisiä kerroksia niin, että peittoon tuli selkeä yksivärinen kehys katkaisemaan keskiosan värikirjoa. Lisäsin tilaa myös hiukan kakkos- ja kolmososan väliin, jotta leveämmästä reunuksesta tulisi tasapainoisempi. Ihan viimeisessä osassa mietin hetken värien käyttöä, mutta pian päädyin kuitenkin viimeistelemään peiton ruskealla - ja se sopii ehdottoman hyvin marjaisan kaakaoiseen lopputulokseen!

Niin ja, reunuksen ensimmäisen kerroksen olisi kuulunut olla liitosvärin mukainen ks-kerros, mutta korvasin sen kuitenkin pilkkurivillä, joka niin mätsää liitoksen pilkkuihin. Ihastuin ihan kertakaikkisesti tuohon liitostapaan!

Kiitos Zelna tästä ihanasta ohjeesta, jonka halusit jakaa kaikkien virkkaajien kesken <3

Yksittäiset ruudut

Seaside Winter Blanket CAL: Introduction

Umzumbe Square 1

Ramsgate Square 3
Umtentweni Square 4
Margate Square 5
Port Shepstone Square 6 (iso ruutu)
St Michael's-on-Sea Square 8
Pennington Square 10

 

Back to blog

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.