Frida's Flower Blanket

Vihdoinkin sain valmiiksi Frida's Flower Blanketin - jonka aloitin jo huhtikuussa. Yksinkertaisten ruutujen tummansiniset ja luumut taustat vaihdoin heti mustiin. Peitto jäi kuitenkin toisen ruudun myötä moneksi kuukaudeksi jumiin, enkä tahtonut oikein löytää motivaatiota jatkamiseen - ennen kuin vasta syksyllä. Puursin loput palaset kasaan ja huomasin jo pian että auts, peitosta tulee ihan liian pieni mihinkään järjelliseen käyttöön... Olin kyllä onneksi varannut mustaa lankaa reilusti, sillä taisin jo alunperinkin ajatella jatkavani reunusta leveämmäksi - ja muita värejä jäi ohjeen suosituksesta yli muuten vain tosi paljon (jopa yli kerä useampaa väriä).
 
Kuva: Frida's Flower Blanket ilman reunusta. Ohjeessa reunus olisi ollut vain muutaman kerroksen kapea reunus, joka myötäilee oktagonien reunoja.

Elikkäs, tasoitin ensin pykäläisen reunan virkkaamalla mustalla pylväitä ja kiinteitä silmukoita hiukan tarpeen mukaan. Samalla peitto sai hiukan kehystä ja tilaa kukkien ympärille. Sitten aloin maalaamaan väreillä. Poimin ensin pari mieluisaa kerrosta Mandala Madnessista ja väliin virkkasin pintavirkkauksena petroolin raidan (petrooli ei olisi riittänyt enää mihinkään muuhun). Sitten veivasin palleroita, joka toisen vihreällä ja joka toisen turkoosilla. Hidasta kuin mikä, erityisesti seuraava musta kerros, millä peitin kaikki ylimääräiset turkoosit ja vihreät taustalle, mutta oli kyllä vaivan väärti.

Seuraavaksi reunus kaipasi mielestäni jotain, mikä yhdistää reunan Jane Crowfootin suunnittelemaan peittoon, joten mukailin vähän vastaavan kukkarivin. Ja taas piti soveltaa jotain omaa... halusin valkoisiin sakaroihin vaaleanpunaiset kärjet. Okei, helppo nakki ja kerros oli nopeasti tehty, mutta voi tauti sentään mitä väsäämistä seuraava musta kerros oli. Ei enää tällaisia ylläreitä, vaikka lopputulos onkin ihan kiva!

Fridamainen kukkanen höystettynä vaaleanpunaisilla kärjillä

Kukkarivin jälkeen toistin vielä yhden väriraidoista ja käytin kaikki loput mustat pariin kjs-kaari -kerrokseen - vielä olisi tarvinnut tehdä yksi kjs-kerros mustalla, mutta jos lanka loppuu niin sitten improtaan. Jäljellä olevista värivaihtoehdoista valitsin keltaisen sitomaan kjs-kaaret suppuun.

Viimeinen pala olikin sitten vähän haastavampi. Sävyjen puolesta olin jo päättänyt tehdä reunan fuksialla. Näin noiden palleroiden ohjeen joskus jossain ja päätin tehdä niitä "yksijalkaisina". Mutta eheihän se onnistunutkaan. Jalasta tuli liian tönkkö, vaikka kuinka koitin tehdä sen siivosti. Ähkin ja puhkin tovin ja päädyin sitten kuitenkin tekemään pallerot kaksijalkaisina ja hyvänen aika sentään mitä nyhräämistä sekin oli. Viimeiseen kerrokseen meni ikä ja terveys, mutta täytyy kyllä sanoa että oli ehdottomasti kaiken vaivan arvoista. Palleroreunus sopii mielestäni peittoon kuin nenä päähän. Ja tekee jotekin peitosta vielä enemmän Frida Kahlomaisen!

Eli loppu hyvin, kaikki hyvin ja peitosta tuli kaikin puolin onnistuneempi kuin osasin ja uskalsin edes toivoa.

Malli: Frida's Flower Blanket by Jane Crowfoot + reunus omasta päästä, sekä pallerot

Lanka: Menita Cotton Dream Koukut 3 ja 3,5 mm

Koko: n. 110x133 cm plus pallerohapsut

Paino: n. 1400 g.

Back to blog

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.