Simppeli virkattu väliruutu (ohje)

Tässä ohje noin Cheerful Echinacean kokoiseen virkattuun ruutuun. Ruutu ei ole täysin yksyhteen, sillä "Ekin nakissa" on 41 reunasilmukkaa ja väliruudussa 39, lisäksi lanka/koukkuvalinnasta riippuen väliruutu voi olla hivenen Ekin nakkia suurempi, mutta erot ovat niin pieniä, että väliruutua voi hyvin käyttää Ekinnakkien kanssa rinnakkain samassa peitossa. 5 mm koukulla paksusta langasta tehtynä lopputulos on about 30,5 cm (12"), eli ruutu on yhdistettävissä myös muihin netistä löytyviin 12-tuumaisiin ohjeisiin. Lanka- ja koukkuvalinnalla päätät itse, että minkä kokoisia lopputulokset ovat. Ohjeen ruutu on virkattu Cashmere Goldista (Madame Tricot Paris) 3,5 mm koukulla ja lopputulos on noin 19 cm.

Ja vinkki vinkki, bambulangasta teet näppärät ja yksinkertaiset tiskirätit tällä samalla ohjeella!!

Yksinkertainen virkattu väliruutu / täyteruutu: Käytettävät silmukat:

kjs - ketjusilmukka

ps - piilosilmukka

p - pylväs

Ohjeen lukeminen:

  • Lyhyet toistot ja samaan kohtaan virkattavat kokonaisuudet on kirjoitettu sulkeisiin. Sulkeiden perässä ohjeistetaan, mitä sulkeiden sisällä olevalle ohjeenpätkälle tehdään.

  • Tähtien väliin kirjoitetaan pidemmät toistot, jotka voivat pitää sisällään lyhyitä toistoja tai samaan kohtaan virkattavia kokonaisuuksia. Tähtien välinen osuus toistetaan niin monesti kuin *-* jälkeen on neuvottu.

  • Vinkit (Virkkaamista helpottavat vinkit on kirjoitettu kursiivilla sulkeisiin)

Ohje

Tee aloituslenkki (Magic ring)

1. kerros: Virkkaa aloituslenkkiin 3 kjs (lasketaan p), 2 p, (3 kjs, 3 p) 3 kertaa, 3 kjs, sulje kerros ps:lla 3. kjs:aan.

2. kerros: 3 kjs (lasketaan p), virkkaa pylväitä sivun loppuun, *(2 p, 3 kjs, 2 p) kulman kjs-kaareen, virkkaa pylväitä sivun loppuun (ole tarkka, ettet vahingossa hyppää ensimmäisen, hiukan piilossa olevan silmukan ohi)*, toista *-* 3 kertaa, (2 p, 3 kjs, 2 p), virkkaa pylväitä aloituskohtaan saakka, sulje kerros ps:lla 3. kjs:aan.

Kerrokset 3-10:

Toista kerrosta 2. Katkaise ja päättele langat.

(Käytännössä siis joka kerroksella virkataan p pylvääseen ja (2 p, 3 kjs, 2 p) kulman kjs-kaareen. Helppoa kuin heinän teko. Voit tarpeen mukaan lisätä tai vähentää kerroksia. Pingoittaminen tekee hyvää mallille kuin mallille)

Back to blog

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.