Karviainen, Arteenin uniikki korusarja

Ammattitutkinnon näyttötyönä suunnittelin neulotun korusarjan, mikä sai nimekseen Karviainen. Se on neulottu hohtavapintaisesta pellavalangasta ja sisällä on puiset helmet. Pintaa on hiukan käsitelty käyttöominaisuuksien ja kestävyyden parantamiseksi, mutta luonnon materiaaleja sisältävänä sitä tulee kohdella ja huoltaa hellästi. 

Tein sarjaan useamman erilaisen korun, joista osa tässä ryhmäkuvassa. 

Karviainen, uniikki korusarja

Koruista käytännöllisimpiä ovat nahkanyöriin pujotellut neulepintaiset helmet (ranne- ja kaulakoruina), sekä korvakorut yhdellä tai useammalla neulepintaisella helmellä.

 Karviainen korvakorut isolla pallolla Karviainen korvakorut kolmella pallolla

Pelkkää neulosta sisältävät korunosat vaativat vielä hiukan tuotekehittelyä, sillä tahdon että ne ovat myös käytössä hyvin kestävät ja pitkäikäiset! Se on sekä Sinun, että minun iloni. 

Korut ovat jokaista yksityiskohtaa myöden huolella suunniteltuja ja toteutettuja, Arteenin omassa verstaassa Sari Ojalehdon täydellä luovuudella ja osaamisella. 

Yksityiskohta - Karviainen riipus

Toistaiseksi Karviainen on ollut myynnissä vain messuilla ja tapahtumissa, jolloin pääset näkemään ja hypistelemään korua livenä ennen ostopäätöksen tekemistä. 

Tätä on pyydetty kovasti verkkokauppaankin, ehkä vielä rohkenen sen sinne lisätä. 

Näillä tuotteilla ja niiden kehittämiseen ja valmistamiseen liittyvällä raportilla sain suoritettua Taideteollisuusalan ammattitutkinnon käsityöntekijä. Nyt matka jatkuu kohti erikoisammattitutkintoa ja käsityömestarin titteliä.

Back to blog

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.