Saara Hopea

Kevään kujerrusta

Kevyen kelin myssy

Neulottu Saara -myssy on kaunis ja kevyt päähine välivuodenajoille, silloin kun ei tarvitse enää suojautua pakkasilta. Myssyn hopeanhohtoinen merinovilla ja siihen sopiva kaunis vuokko -neulesilmukka kunnioittavat Saara Hopean luovuutta ja silmää kauneudelle. 

Keränloput voit hyödyntää näppäriin ja yksinkertaisiin sormettomiin Hopea -kämmekkäisiin. Kämmekkäät aloitetaan sormien suunnasta, jolloin ranteen voi jatkaa helposti niin pitkäksi kuin tahtoo ... tai kuin lankaa riittää. 


Sari Inkeri

Keväällä 2019 Taitolehden teemana oli kotimaiset taiteilijat ja heidän työnsä.Minua inspiroi Saara Hopea ja hänen kau niit lasityönsä. Cowgirlsbluesin Merino Single Lace -langassa on jotain samaa herkkyyttä ja kauneutta kuin lasiesineissä. 

Tuo lehmityttöjen merinosinkku on myös kerrassaan ihana lanka neulottavaksi ja puettavaksi. Myssyssä käytetyt vuokkosilmukat (anemone stitch) ovat melko hitaita neuloa, mutta suuri puikkokoko suhteessa langan paksuuteen auttaa neulojan hyödyksi. Ja toki ihanan langan kanssa ei ole mihinkään kiire, jokaisesta silmukasta voi nauttia!

Paksumman ja lämpimämmän päähineen teet toki paksumasta langasta, mutta jotain hajua kannattaa olla siitä, että pään ympärysmitan saa passeliksi. Eli se päärmeosuus olis hyvä saada napakaksi (aina voi toki turvautua kuminauhaan), ja sitten vuokkosilmukkaosuus voi olla väljempikin, vaikka jopa baskerimainen. 

Myssyn jälkeen lankaa jäi vielä hiukan. Ja koska keväiset säät aina välillä yllättävät viileillä tuulillaan, niin päätin neuloa lisäksi vielä pienet yksinkertaiset sormettomat kämmekkäät, ikäänkuin ranteenlämmittimet. Ne aloitetaan neulomaan sormista päin, jolloin voit helposti luuppaamalla jatkaa varret niin pitkiksi kuin lankaa riittää. Tai tarvetta.


Kuvat: Blogin kansikuva ja oikeanpuoleinen kuva yllä Krista Jännäri,
pääkuva ja kaksi vasemmanpuoleista kuvaa yllä Sonja Karlsson / Taito.

 

Tällä myssy- ja kämmekässetillä on hyvä ulkoilla aurinkoisina kevätpäivinä, eikä haittaa vaikka illasta taas viilenee. Syksyn tullen voit taas nappasta Saara -myssyn ensimmäisten joukossa päähäsi, ennen kuin paksummille pipoille on tarvetta. Hopihopi vaan ulkoilmaa maistelemaan!

Saara Hopea -ohjesetti on julkaistu alunperin Taito 2/2019 -lehdessä.

Nyt voit ostaa ne erikseen Arteenin verkkokaupasta tai Ravelrystä

Back to blog

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.