Sari Ojalehto - Arteeni

Neulesuunnittelija Sari Ojalehto 

Arteenin päähahmo on Sari Ojalehto (ex Åström). Sari on aina rakastanut kaikenlaisia käsitöitä, erityisesti lankakäsitöitä. 

"Niin kauan kuin muistan, olen neulonut tai virkannut - kiitos ihanalle mummulleni". Tältä sivulta voit lukea hiukan lisää minusta ja Arteenista. Voit myös tilata uutiskirjeeni tai ottaa suoraan yhteyttä. 

 

Loputtomat inspiraation lähteet

Materiaalit

Erilaiset materiaalit ovat minulle todella tärkeitä. Haluan tuntea materiaalin tuntuman käsilläni. Tai poskellani. Luonnonkuidut, kuten erilaiset villat, pellava ja silkki, ovat lähellä sydäntäni. Minä tunnustelen lankoja, jopa haistelen niitä. Tutustun lankaan uteliaisuudella ja selvitän millaiseksi malliksi kukin lanka haluaa muotoutua. Materiaalit ovat suunnitteluni perusta. Pidän lämpimistä ja murretuista sävyistä, mutta opettelen nauttimaan myös itselleni uusista väreistä

 Materiaalit

Luonto

Suomessa on uskomattoman kaunis luonto. Metsässä kasvaa mäntyjä ja muita havupuita. Melkein jokaisella pihalla seisoo koivu, jonka hohtavan valkoinen runko välkehtii aamunkajossa. Tuhansia  ja taas tuhansia järviä ja lampia yhdistävät koskemattomissa metsissä polveilevat joet ja purot. Luonnossa voit tavata myös villielämiä kun maltat liikkua hiljaa. Puhdas luonto ja raikas ilma takaavat puhtaan ja terveellisen marja- ja sienisadon. Tilaa riittää jokaiselle. Hengitän luontoa ja luonnon energiaa jokaisella solullani - luonnon läheisyys antaa malleilleni sielun. 

Nature - luonto

 

Ihmiset

Perheeni ja ystäväni ovat minulle tärkeitä, enemmänkin kuin tärkeitä! Ihmiset tuovat elämääni loputonta iloa ja syvyyttä. Olen etuoikeutettu rakastavilla ihmisillä ympärilläni. Ihmiset tuovat malleihini väriä ja elävyyttä, sekä persoonallisen vivahteen.

People and friends

Sinä

Minulle on myös hyvin inspiroivaa tietää, että Sinä pidät malleistani ja nautit niiden tekemisestä. Sinä ja sinun ilosi ja onnellisuutesi merkitsee minulle paljon, olit sitten kaukana tai lähellä, nuori tai vanha, tuttu tai joku jota en ole vielä tavannut. Kuka tahansa oletkin, on minusta ihanaa, etttä Arteenin mallit ruokkivat sinun tekemisen iloa ja luovuuttasi. 

 

Sydämen projekteja

Luovan puoleni lisäksi olen opiskellut insinööriksi ja työskennellyt projektipäällikkönä useita vuosia. Minulla on siis myös teknisiä kykyjä, taito nähdä kokonaiskuva, osaan pilkkoa unelmia, haaveita ja ideoita sopiviin osiin ja järjestää osaset toteutettavaan järjestykseen askel askeleelta, silmukka silmukalta. Tämä loi pohjan Kalevala CAL:lle yhdessä Milla Kuuskosken ja koko Kalevala CAL projektitiimin, ja kaikkien kansainvälisten osallistujien kanssa. Samalla innolla valmistuu varmasti muitakin mahtavia projekteja nyt ja tulevaisuudessa. 

 Kalevala CAL

Arteenin ohjeet ja tuki

Sekoitus luovuutta ja insinööritarkkuutta takaa myös neule- ja virkkausohjeet, joita on helppo ja selkeä seurata. Ohjeet ovat visuaalisia ja pyrin kuvaamaan asiat helposti ja lyhyesti mahdollisuuksien mukaan. Ohjeet on testattu, jotta niihin ei jäisi virheitä tai vaikeaselkoisia lauseita. Pyrin käyttämään tarpeen mukaan kirjoitetun tekstin lisänä kaavioita, kuvia ja jopa videoita. Silti joskus inhimillisyyden nimissä ohjeisiin voi jäädä virheitä tai jonkin asian voi ymmärtää väärin. Tällöin saat varmimmin tukea Arteenin Facebookryhmästä. Siellä on monia muitakin, jotka ovat tehneet saman ohjeen ja jotka voivat auttaa ja vastata kysymyksiin. Älä epäröi pyytää apua ja auttaa myös muita - joku hiljaisempi voi myös saada apua toisten aktiivisuudesta. On myös ihanaa, jos inspiroitte muita jakamalla kuvia työn tekemisestä ja valmiista työstä! Yhdessä käsityötkin ovat nautinnollisempia!

 

Yhteisöllisyys ja tapahtumat

Inspiroimme toinen toisiamme, saamme tukea ja voimme nauraa ja iloita yhdessä. Ihanat uudet asiat leviävät kulovalkean tavoin kun olemme yhteisöllisiä. Toisten tapaaminen ruokkii ja ravitsee meitä monella tasolla, antaa virtaa ja inspiraatiota. Yhteisöllisyys Sosiaalisen Median lisäksi myös reaalielämässä on ihana lahja, jolla kannattaa palkita itseä aina kun mahdollista. Älä siis epäröi, jos sinulla on mahdollisuus osallistua myös livetapaamisiin, se todella kannattaa! Olen kokenut mahtavia hetkiä teidän kanssanne erilaisissa tilaisuuksissa; olen pitänyt virkkauskurssia Brasilian vuoristossa, olen seisonut eduskuntatalon portailla kymmenien muiden käsityöharrastajien kanssa, olen opettanut opiston kursseilla, vetänyt käsityöretriittiä ja ollut mukana lankakauppojen tempauksissa. Nautin jokaisesta kohtaamisesta omissa tai muiden järjestämissä tapahtumissa ja tahdon lisää! Pysy kuulolla ja/tai kutsu myös minut mukaan!

 

Käsityöterkuin

Sari

 

PS. Pysyt parhaiten kuulolla tilaamalla uutiskirjeen sivun alareunasta tai seuraamalla Sosiaalisessa mediassa (Insta, Face, Pinterest).