Arteeni

Arteeni -toiminimi on perustettu alunperin Sari Ojalehton käsityöharrastuksen tueksi jo vuonna 2005. Välillä se on ollut tauolla ja suunta on hioutunut elämänvaiheiden myötä. 

Arteenin ytimessä on Sari Ojalehdon suunnittelemien neule- ja virkkausmallien ohjeiden myynti ja ilmaisohjeiden jakaminen. Tukevana lisäulottuvuutena on myös muiden suunnittelijoiden mallit ja niihin liittyvä yhteistyö (mm. ohjeiden kirjoitus ja tekninen editointi, kysy tarvittaessa lisää), sekä satunnaiset materiaalipaketit, koulutukset ja kurssit sekä muut tapahtumat. 

Arteenin Missio

Arteenin tarkoituksena on tuoda käsitöiden iloa, riemua ja inspiraatiota jokaisen ulottuville, sekä vahvistaa kädentaitojen tuomaa hyvinvointia ja onnistumisen iloa. 

Arteenin Visio

Arteeni pyrkii nousemaan kansainväliseksi suunnannäyttäjäksi lankakäsitöiden parissa omalla vahvuusalueellaan. Visionamme on luoda tunnettu brändi, joka antaa vahvan mielikuvan luovuudesta ja laadusta. 

Ydinarvot:

  • Inspiraatio: Pirskahtelevaa luovuutta, iloa ja riemua lankakäsitöiden parissa.
  • Hyvinvointi: Tiedon lisääminen kädentaitojen vaikutuksesta kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin.
  • Kestävä kehitys: Luonnon moninaisuus, säästävä kulutus ja terveet arvot.
  • Motto: Käsityöt kuuluvat kaikille. Sinä olet tärkeä!

 

Sydämen projekteja

Luovan puoleni lisäksi olen opiskellut insinööriksi ja työskennellyt projektipäällikkönä useita vuosia. Minulla on siis myös teknisiä kykyjä, taito nähdä kokonaiskuva, osaan pilkkoa unelmia, haaveita ja ideoita sopiviin osiin ja järjestää osaset toteutettavaan järjestykseen askel askeleelta, silmukka silmukalta. Tämä loi pohjan Kalevala CAL:lle yhdessä Milla Kuuskosken ja koko Kalevala CAL projektitiimin, ja kaikkien kansainvälisten osallistujien kanssa. Samalla innolla valmistuu varmasti muitakin mahtavia projekteja nyt ja tulevaisuudessa. 

 Kalevala CAL

Arteenin ohjeet ja tuki

Sekoitus luovuutta ja insinööritarkkuutta takaa myös neule- ja virkkausohjeet, joita on helppo ja selkeä seurata. Ohjeet ovat visuaalisia ja pyrin kuvaamaan asiat helposti ja lyhyesti mahdollisuuksien mukaan. Ohjeet on testattu, jotta niihin ei jäisi virheitä tai vaikeaselkoisia lauseita. Pyrin käyttämään tarpeen mukaan kirjoitetun tekstin lisänä kaavioita, kuvia ja jopa videoita. Silti joskus inhimillisyyden nimissä ohjeisiin voi jäädä virheitä tai jonkin asian voi ymmärtää väärin. Tällöin saat varmimmin tukea Arteenin Facebookryhmästä. Siellä on monia muitakin, jotka ovat tehneet saman ohjeen ja jotka voivat auttaa ja vastata kysymyksiin. Älä epäröi pyytää apua ja auttaa myös muita - joku hiljaisempi voi myös saada apua toisten aktiivisuudesta. On myös ihanaa, jos inspiroitte muita jakamalla kuvia työn tekemisestä ja valmiista työstä! Yhdessä käsityötkin ovat nautinnollisempia!

 

Yhteisöllisyys ja tapahtumat

Inspiroimme toinen toisiamme, saamme tukea ja voimme nauraa ja iloita yhdessä. Ihanat uudet asiat leviävät kulovalkean tavoin kun olemme yhteisöllisiä. Toisten tapaaminen ruokkii ja ravitsee meitä monella tasolla, antaa virtaa ja inspiraatiota. Yhteisöllisyys Sosiaalisen Median lisäksi myös reaalielämässä on ihana lahja, jolla kannattaa palkita itseä aina kun mahdollista. Älä siis epäröi, jos sinulla on mahdollisuus osallistua myös livetapaamisiin, se todella kannattaa! Olen kokenut mahtavia hetkiä teidän kanssanne erilaisissa tilaisuuksissa; olen pitänyt virkkauskurssia Brasilian vuoristossa, olen seisonut eduskuntatalon portailla kymmenien muiden käsityöharrastajien kanssa, olen opettanut opiston kursseilla, vetänyt käsityöretriittiä ja ollut mukana lankakauppojen tempauksissa. Nautin jokaisesta kohtaamisesta omissa tai muiden järjestämissä tapahtumissa ja tahdon lisää! Pysy kuulolla ja/tai kutsu myös minut mukaan!

 

Käsityöterkuin

Sari

 

PS. Pysyt parhaiten kuulolla tilaamalla uutiskirjeen sivun alareunasta tai seuraamalla Sosiaalisessa mediassa (Insta, Face, Pinterest).